sobota, 7. februar 2015

KRIŠKA GORA

V pričakovanju »meteža stoletja« in orkanske burje na Primorskem smo 6.2.2015 skeptično pričakovali februarsko polno luno. 
No, ni bilo tako hudo (vsaj na Gorenjskem), zato se  nas je v petek zvečer devet pogumno podalo na pohod. V Gozdu na parkirišču je kdaj pa kdaj malo bolj potegnilo, ko pa smo prilezli v zavetje gozda, smo že vlekli s sebe odvečna oblačila. Z višino se je snežna odeja debelila in pod kočo je bila že prava zimska idila: smreke obložene s snegom, kristali snega so se lesketali v soju naših svetilk in pod nogami se je mehko udiralo. Samo (pojemajoče) polne lune ni bilo... 
Po dobri uri in četrt nas je razveselila luč na koči, v katero smo prve tri pohodnice vstopile v trenutku, ko se je razlegla po njej Zdravljica. Nam na čast? Ne, naša snežna kraljica Tina Maze nam je spet ogrela srca z novo zmago. 

Nadenemo suha oblačila in iz nahrbtnikov so priromale skrite zaloge sladkih in drugih dobrot. Oskrbnik Vinko je takoj vedel, kaj še rabimo: na mizah so se znašle velike, pollitrske »krugle« vročega čaja. Malo smo še pomodrovali o tem in onem in se podali nazaj proti dolini. Na parkirišču smo se z lepimi željami za prijeten vikend razšli. 


Anka