sobota, 26. januar 2013

RATITOVEC

Pogumni pohodniki, člani kluba in nekaj somišljenikov, smo se v petek, 25. 1.2013 spet odpravili iskat romantiko ob polni luni na Ratitovec. Na Prtovču nas je pozdravil pravi zimski pozdrav. Mraz, veter, sneg in poledenela tla. A to nas ni ustavilo. Primerno oblečeni in ustrezno obuti smo se odpravili v hrib.

Kmalu smo se ogreli in začeli uživati na našem tokratnem pohodu. Iz megle smo se začeli dvigovati in kar naenkrat se je na nebu prikazala luna, pridružile so se ji še zvezde inpokrajina bela od snega. Zaslišalo se je: Glej zvezdice božje... V takih trenutkih imaš res občutek, da si blizu nebes. Kaj rabiš še več? 
Čudovita noč, preživeta v družbi prijateljev, te napolni z energijo. V koči na vrhu Ratitovca smo se greli ob topli peči in ob poslušanju orglic popili čaj. Ob povratku nas je močan veter spomnil na to, da smo začutili temperature pod lediščem, a smo hitro prispeli do mirnega zavetja in po hitrem spustu tudi do avtomobilov.

Naš Marko je spet dokazal, da mu organizacija pohodniških izletov res leži, tudi z vremenom sklene dogovor. Za piko na i je poskrbela Cvetka, ki nas je na svoj rojstni dan pogostila z dobrotami, po katerih se cedijo sline. Seveda smo ji lepo uglašeni zapeli Vse najboljše.
Spet je minila ena luštna noč, spet smo dokazali, da nam je skupaj lepo.

Ema K.